ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Αρμένικη Εθνική Επιτροπή Ελλάδος χαιρετίζει την ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ, με την οποία εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την κλιμάκωση της βίας και των εχθροπραξιών που σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Θέλουμε όμως να επισημάνουμε την δυσφορία της Ελληνοαρμενικής Κοινότητας για το γεγονός ότι στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, δεν υπάρχει αναφορά στο γεγονός της βίαιης παραβίασης της εκεχειρίας, στην οποία προέβησαν οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν τα ξημερώματα της 2ας Απριλίου, εισβάλλοντας στα εδάφη του Καραμπάχ. Αντίθετα καλεί «τις δύο πλευρές σε αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία» εξομοιώνοντας τον θύτη με το θύμα.

Η στάση αυτή εξοπλίζει την επιθετικότητα και την αλαζονεία του καθεστώτος Αλίεφ, που τον τελευταίο χρόνο κλιμακώνει τις επιθέσεις κατά του άμαχου πληθυσμού στη μεθόριο της Δημοκρατίας του Καραμπάχ, ακόμη και κατά της ίδιας της Δημοκρατίας της Αρμενίας.

Η Αρμένικη Εθνική Επιτροπή Ελλάδος προσβλέπει σε μια πιο ενεργητική στάση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών ώστε να αποφευχθούν επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή που προσπαθούν να επιτύχουν η ηγεσία του Αζερμπαϊτζάν και η σύμμαχός της, Τουρκία.

Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος